Hälsan en viktig del av livet

Hälsa, Tips, Vård

Vanliga hudproblem och hudsjukdomar

Många människor lider av hudproblem eller hudsjukdomar med olika symtom och behandlingar. Bland de vanligaste problemen finns Rosacea som är en inflammatorisk hudsjukdom, akne samt olika typer av eksem. Många av oss lider av de här problemen utan att veta att det finns produkter du kan köpa själv som kan hjälpa dig att komma till bukt med problemen. Akne är inflammerade talgkörtlar och det är allra vanligast i tonåren, dock kan vuxna också ha problem med akne. Du kan inte hindra att akne uppstår men du kan minska besvären genom att badda med aknelösning eller aknegel och undvika feta tvålar och krämer.

Rosacea

Rosacea är en inflammatorisk hudsjukdom som ger utslag och rodnad som ofta uppstår i ansiktet. Det är vanligt hos personer i medelåldern och symtomen kan vara att det sticker och känns varmt i huden, att du har ytliga och vidgade blodkärl samt att huden är röd eller har små knottror eller blåsor fyllda med var. I vissa fall kan du även få problem med röda eller irriterade ögon. På Babyface finns det gott om produkter som kan hjälpa dig att få bukt med din Rosacea. Varumärken som Dermalogica och Maria Åkerberg erbjuder bra krämer och tvålar som kan minska besvären.

Eksem

Eksem är en typ av inflammation i huden och det finns olika typer av eksem som du kan lida av. Det är vanligast hos småbarn och det brukar minska med åldern. Symtom vid eksem är röd hud som är torr och fjällar. Klåda är vanligt och det blir värre ju mer du kliar. Små blåsor och knottror kan uppstå och de kan spricka och vätska sig, vilket leder till små sår. Du kan också få sprickor i huden. För att lindra eksem är det viktigt att smörja dig regelbundet och undvika att torka ut huden. Undvik att ha det för varmt runt omkring dig.

Comments are disabled.