Hälsan en viktig del av livet

Hälsa, Tips

Håravfall – Ett problem som kan orsaka psykiskt lidande

Nästan alla män upplever håravfall nån gång i livet, vissa mer än andra, men det är en naturlig del av åldrandet men det kan också vara ett resultat av bland annat stress. För vissa innebär inte håravfallet någon större oro, dom snaggar av sig håret och är nöjda ändå. Men för andra är det mycket ångestladdat och sökandet efter en lösning kan närmast vara panikartat. Men vad finns då att göra? Det beror på omfattningen så klart, men här kommer några alternativ.

Den första är att genom akupressur stimulera hårbotten för att trigga återväxt av håret, se här. Behandlingen sker genom att man bär en typ av mössa där små piggar sitter på insidan och stimulerar hårbotten. Det räcker med att du bär den i ca 30 minuter per dag för att få fullgod användning av produkten. Detta alternativ passar främst dom som har begynnande problem. Vitaminer och olika liniment sägs också hjälpa vid lättare problem.

Har du istället ett relativt kraftigt håravfall som pågått under en period och du inte alls trivs med de höga vikarna eller kala fläckarna så kanske det är mer handlingskraftiga alternativ som är mer aktuellt. I det samhälle vi lever i premieras inte attribut som får oss att se gamla ut, så för män i yngre medelålder är det ganska populärt med laserbahandlingar och hårtransplantationer. Det är tvivels utan större åtgärder, så konsultera alltid en läkare innan du överväger exempelvis transplantation. Kanske kan sjukvården ge råd om andra alternativ som du kan prova i första hand. Om du mår dåligt över ditt hår så behöver du inte känna dig ensam, det finns många med dig och det finns ändå åtgärder som går att vidta om en snaggad frisyr inte känns tilltalande.

Comments are disabled.