Hälsan en viktig del av livet

Hälsa, Tips, Träning

Hälsosamt och stärkande i naturen

Att kunna vara ute i skog och mark ger oss mycket. Det är både hälsosamt och stärkande i naturen. Att få känna skogsdoft och känna lugnet gör något med oss. Vi kan både springa, promenera och ta vår mountainbike ut i Guds fria natur och det ger oss så otroligt mycket.

För dig som som vill börja cykla i skog och mark bör skaffa dig en mountainbike som klara av de påfrestningar som det kan vara att cykla i lite oländig terräng. Valet kanske faller på en Cross Country mountainbike då det finns i olika modeller och du hittar säkert en som passar dig. Med en sådan cykel så kan du om du vill även cykla på landsväg och vika av när du känner för det ut i skog och mark. De har egenskaper som gör det möjligt för lite tuffare cykling. Du väljer naturligtvis vilken terräng som passar dig bäst. Det ger dig både bra träning och naturupplevelser.

När du fått hem din cykel så packa din lilla ryggsäck med lite dryck och några smörgåsar och ge dig ut på din första cykeltur. Se till att skaffa dig en hållare för din smarta telefon till cykeln så kan den inbyggda GPS som finns hålla dig på rätt spår och upptäcka nya smultronställen i din omgivning. Sikta in dig till någon närbelägen sjö och slå dig ner vid den för att vila en stund och äta din medhavda matsäck. En bar belöning för din första cykeltur som förmodligen kommer att bli många fler och nya platser att upptäcka.

Comments are disabled.