Hälsan en viktig del av livet

Hälsa, Tips, Träning

Graviditet

Att vara gravid är en stor förändring för kroppen och oavsett om vi blir stora eller ej så kan man ha problem som inte alls syns på utsidan. Då är det viktigt att försöka hjälpa kroppen att orka så bra det bara går.

Vissa graviditeter svischar obemärkt förbi medan andra är oerhört smärtsamma och intensiva och man vet aldrig vad man har att vänta sig, det enda man vet är att man måste orka de nio månaderna som bebisen ska växa och gro där inuti magen. Idag finns det en hel del avlastande och behjälpliga produkter som kan hjälpa dig att genomgå graviditeten på ett smärtlindrande och ergonomiskt sätt. Lider du av foglossningar, ryggont, tung mage och överbelastande ben så kan de här stödbältena lindra din smärta och göra din graviditet mindre påfrestande. Hos Graviditetskollen kan du botanisera bland ett stort utbud av produkter speciellt anpassade för gravida, hitta dina favoriter och klicka hem dem direkt.

Oavsett vilken typ av graviditet man genomgår så är det alltid viktigt att man ser till att röra på sig så mycket som man bara orkar, motion hjälper kroppen att förbereda sig för vad som komma skall och håller oss piggare och gladare. Det gäller bara att hitta en motionsform som känns bekväm. Det har visat sig att gravidyoga har blivit en väldigt uppskattad träningsform bland gravida, är du nyfiken och vill testa du med så kan du hitta bra och seriösa gratis yogavideor på Youtube.

Alla graviditeter är olika och det finns tyvärr ingen manual att följa, men känner du att du inte mår bra eller att du har väldigt ont så är det viktigt att du tar upp det med din barnmorska. Din barnmorska kan hjälpa dig med att komma i kontakt med den vård som du är i behov av.

Comments are disabled.