Hälsan en viktig del av livet

Tips

Första hjälpen och hjärt-lungräddning

Vissa saker är viktigare att kunna än andra. Första hjälpen och hjärt- och lungräddning är något som borde vara något som alla skulle få lära sig i tidig ålder. Man vet aldrig i vilka sammanhang man hamnar och skulle man vara först på en olycksplats så är det ovärderligt att ha denna kunskap.

Vi har tidigare skrivit om detta på denna sajt men vi tycker det är så viktigt att vi väljer att skriva om det igen. Det man alltid ska göra om man kommer till en olycksplats är att ringa 112. Antingen så ringer du själv eller be någon annan som är på plats ringa. Försök få en överblick över läget och vilka som behöver hjälp.

Även om det inte behövs hjärt- och lungräddning så finns det fördelar om det finns personer som kan hålla ett lugn och hjälpa de som kanske är chockad. Försök hitta plagg som kan hålla den chockade varm och sitt med personen i fråga. Finns det flera så ordna med andra som kan sitta och hålla om de som är i en svår situation.

Det kan även hända olyckor på en arbetsplats där man kan få användning för sina kunskaper inom första hjälpen eller hjärt- och lungräddning.

Comments are disabled.