Hälsan en viktig del av livet

Hälsa, Tips

Fördelar med att sluta röka – hitta alternativ

Att sluta röka för med sig en mängd positiva fördelar såväl hälsomässigt som ekonomiskt. Du märker av effekterna väldigt snabbt när du slutar vilket kan underlätta kampen. För det är en kamp, något många före detta rökare kan vittna om. Men en kamp väl värd all ansträngning.

Konditionen ökar märkbart redan efter en månad och det utan att du behöver träna, även om träning också hjälper dig att hålla fast vid beslutet. Till en början kan du uppleva att du hostar mycket, men det är lungorna som rensar sig från föroreningarna efter cigaretterna. Du sänker cancerrisken dramatiskt samtidigt som du förbättrar ekonomin proportionellt till mängden cigaretter du rökt. Listan över fördelar är lång.

Det kan vara listigt att överväga alternativ till cigaretterna eftersom suget ibland blir starkt. Det finns en uppsjö av hjälpmedel och du kan hitta bra alternativ online. Olika nikotinprodukter som e-cigg, nikotintuggummi eller nikotinspray gör det lite lättare när den värsta rastlösheten sätter in, men även nikotinfria produkter som nikotinfritt snus är bra ersättare. Godis blir lätt ett substitut för cigaretter vilket kanske inte är så bra men klart mycket bättre än att röka. Inom rimliga gränser. Verka för ett hälsosammare liv – sluta röka!

Comments are disabled.