Hälsan en viktig del av livet

Hälsa, Tips

Få hjälp att sluta röka

Att sluta röka känns för många som väldigt svårt och något som man inte kan göra utan hjälp. Därför ska vi idag tipsa om olika sätt du kan underlätta för dig själv för att lyckas sluta med denna farliga vana.

Först och främst vill vi göra klart att det för många är väldigt svårt att sluta. Din kropp har under lång tid vant sig vid bland annat nikotinet vilket gör att du kan uppleva en del abstinensbesvär när du slutar. Det finns flera olika sätt att minska abstinensen på och det bästa du kan göra är att hitta den som passar dig bäst.

Ett annat alternativ är att hitta ett substitut som är mindre farligt. Att snusa eller använda e-cigaretter är mer skonsamt och du undviker därigenom de farligaste ämnena som vanliga cigaretter innehåller.

Just e-cigaretter är något som blivit allt populärare på senare tid. Det är mindre farligt än vanliga cigaretter och du kan själv prova olika smaker och på så sätt hitta den som passar dig bäst.

Om du ska kunna sluta röka är det viktigaste att du själv vill. Om du går in för det halvhjärtat kommer det inte gå. Men bestämmer du dig för det och hittar en väg som funkar på dig så kommer det gå. Det kommer kanske inte vara lätt, men du kommer att klara det. Ett sätt kan vara att sätta ett stoppdatum. Det fungerar generellt bättre än att sakta minska antalet cigaretter.

Om det känns svårt finns det mycket tips och hjälp att få som kan underlätta men det viktigaste är som sagt att du själv vill. Har du bestämt dig så kommer du att klara det.

Lycka till!

Comments are disabled.