Hälsan en viktig del av livet

Hälsa

Bättre sent än aldrig – skaffa dig munskydd

Att bära munskydd har varit en polariserande fråga ända sedan början av 2020, och även idag finns det gott om folk i båda läger. Dock rekommenderar Folkhälsomyndigheten munskydd i somliga situationer, såsom i kollektivtrafik och på vissa arbetsplatser. Det är ännu inte försent att skaffa ditt första munskydd.

Eftersom vi börjat vaccinera större delar av befolkningen drar många en suck av lättnad. Däremot kan du fortfarande bli smittad trots att du är vaccinerad, och även smitta andra asymptomatisk. Därför är det viktigt att bära munskydd i rätt situation.

Sverige är ett av få länder som inte gjort munskydd obligatoriskt att bära i offentliga utrymmen. Vissa länder, såsom USA, har gjort munskydd obligatoriska men fått jobba konstant med att övertyga befolkningen om dess nytta. Andra länder, såsom Taiwan och Hong Kong, har redan erfarenhet av munskydd på grund av SARS-viruset som spred förödelse 2003. I många asiatiska länder var det därför lätt att göra munskydd obligatoriskt. Dock behövs fortfarande många fler studier på exakt hur effektiva munskydd är och även allmänkunskap om hur du ska hantera ditt munskydd på rätt sätt.

För att lätt klicka hem dina första munskydd kan du klicka här.

Comments are disabled.